Hello Guest! Welcome to our Website.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Facebook'ta Hayran Sayfası Oluşturma

| | 2 Şubat 2010 Salı
|

Blogumuza Facebook'ta hayran sayfası oluşturmak ve blogumuza eklemek önemli bir izleyici kazanma yollarındandır.Blogunuzun Facebook sayfasına hayranı olanlar kayıtlarınızı Facebook'tan takip edebilecek ve ilgisini çeken kayıtlarınızda sitenize ziyarette bulunacaklardır.

Diğer paylaşma yollarından Facebook ta grup oluşturarak kayıtlarınızı yayınlamak, Blog Kayıtlarını Facebook'ta Paylaş ve Bloğuna Facebook Paylaş Tuşu Ekle de incelenmesi gereken yazılarımdan.

http://www.facebook.com/pages/create.php adresine gidip Marka , Ürün veya Kuruluş seçeneğini tıklıyoruz.Blogumuzun adını yazdıktan sonra istersek herkes tarafından görülmesine izin veriyoruz ve Sayfa Oluştur'la devam ediyoruz.Bu adımdan sonra açılan sayfada size Facebook hesabınızla giriş yapma veya yeni bir hesap oluşturma seçeneği sunulacaktır.İster kendi hesabınızla giriş yaparak isterseniz yeni bir hesap oluşturarak devam ediyoruz.


Blogumuzun hayran sayfasını oluşturduk.Artık düzenlemeler yapabiliriz.İlk olarak profil resmini değiştirelim.Oluşturduğumuz sayfayı yayınlamak ve kayıtlarımızı bu sayfaya aktarmak diğer düzenlemelerimiz.

Yayınlama:
Sayfanızın profil resminin hemen altında
seçeneklerinden Sayfayı düzenle diyelim.Açılan yeni sayfanın sağ üstünde sayfanızın henüz yayınlanmadığına dair bir uyarı göreceksiniz kutucuktan Bu Sayfayı Yayınla diyerek herkese açık hale getirelim.

Aktarma:
Öncelikle Notlar (1) ayarlarından düzenle diyelim.Yani hala Sayfayı düzenle seçeneğindeyiz..
Resim 4
Notlarla ilgili düzenleme sayfamız açıldığında not olmadığı için boş olacaktır.Sağda bulunan Bir Blog aktar bağlantısına tıklıyoruz.
Burada yapıcağımız işlem blogumuzdaki kayıtları Facebook sayfasına aktarmak için blogumuzun Feed adresini girmek olacaktır.Açılan sayfada feed adresimizi girip İçe Aktarımı Başlat a tıklıyoruz.
Artık blog kayıtlarımızı görebiliyoruz.Kayıtlarımızı gördüğümüz sayfanın altında Aktarımı Onayla butonuna tıklayarak işlemi bitiriyoruz.
Bitti mi ? Sayılır...
Sayfamızı oluşturup kayıtlarımızı aktardık ve her yeni kayıt eklediğimizde sayfamızın ve hayranlarının ana sayfalarında görünmesini sağladık.Peki hayranları nasıl bulucaz ?İster Facebook hesabımızdan kendi reklamımızı yapar istersek blogumuza hayran kutusu ekleriz.

Resim 4 te Hayran Kutusu ile tanıt a tıklayalım.(Blogumuzun ana sayfasında profil resminin hemen altında Sayfayı Düzenle den girebiliriz)

Üstteki son resimde 2.Gerecin nereye ekleneceğini seçin: seçeneğinden Blogger a tıklıyoruz.Yeni bir sayfada Blogger Sayfa Öğesi Ekle açılacaktır.Widget oluştur deyip kodu alıyoruz ve Yerleşim>Sayfa Öğelerinden yeni bir HTML/JavaScript gadget ekleyerek kodu yapıştırıyoruz,Blogumuzun istediğimiz yerine koyarak ziyaretçilerimize hayran olma seçeneği sunmuş olduk.

Herkese Bol Şans :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Followers