Hello Guest! Welcome to our Website.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Blogger'da Favicon Değiştirme

| | 2 Şubat 2010 Salı
|

Tarayıcılarda web site url lerinin solundaki simgeye Favicon diyoruz.Blogger dan size otomatik olarak verilen bu turuncu Favicon u değiştirip farklı olmak istiyorsanız önce kendinize bi favicon seçerek başlayalım.
Jpg,Gif,Png... formatında herhangi bir resmi 16x16 boyutlarına değiştirelim(değiştirmesenizde olur ama sorun çıkarmaması açısından değiştirmek isteyenler boyutlandırabilir).Başlamadan önce mantığını anlatayım.Seçtiğiniz resmi bilgisayarınızdan sitenize ekleyebilmek için normalde server ınız olması gerekir,Blogger size server vermediği içinyani domainimiz olmadığından bunu internette ücretsiz olarak yapan sitelerden faydalanarak yapacağız.Bi favicon için oraya buraya üye olmak istemeyenler olabilir fakat bu işlemleri ilerde başka işlemler için de kullancağımız için bu tarz dosyaları direk link olarak gösterebilen ve Jpg,Gif,Png... türden dosyaların upload edilmesine izin veren bir siteye herzaman ihtiyaç duyacağımızı belirtmek isterim.Üyelik gerektirmeden kolayca ekleme yapacağınız ve benim de tavsiye ettiğim Tinypic sitesini kullanmakta fayda var.Kullanıcağımız resmi bu siteye upload edip linkimizi aldıktan sonra blogumuzda Yerleşim>HTML'yi düzenle ye girerek ctrl+f yardımıyla </head>
kodunu bulalım(bu kod temanızda 2 tanedir birisi başlangış diğeri kapanış kodudur.İki kod arasında da sayfa öğelerinin kodları yerleşmektedir.O yüzden bu dediğimiz 2. </head> kodu olup eklenmek için verilen kodlar hemen üzerine yani 2 kod arasına yerleştirilecektir)
Bulduğumuz kodun hemen üzerine aşağıdaki kodlarda resim url mizi de değiştirerek yapıştıralım

<link href="resmimizin url'si buraya" rel="shortcut icon">

Yani oluşturup ekliyceğimiz kodumuz aşağıdaki gibi olacaktır

<link href="http://i45.tinypic.com/2dlm3oz.jpg" rel="shortcut icon">

Artık kendimize ait faviconumuzu oluşturduk.


Herkese Bol Şans :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Followers